H εταιρεία «AE ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ», με έδρα στην Αθήνα, Χαλκίδος 22α, Τ.Κ.11143, σας ενημερώνει ότι η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων που εκτελείται μέσω της παρούσας ιστοσελίδας ή των δεδομένων που αποστέλλονται απευθείας στην εταιρείας μας μέσω φόρμας επικοινωνίας πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων (Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 – γνωστός και ως «GDPR») και την Πολιτική Απορρήτου του Ιστότοπου.

1. Υπεύθυνος Επεξεργασίας δεδομένων

Υπεύθυνος Επεξεργασίας δεδομένων είναι η εταιρία «AE ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ», με έδρα στην Αθήνα, Χαλκίδος 22α, Τ.Κ.11143.

Για να επικοινωνήσετε απευθείας με την εταιρεία μας σας καλούμε να μεταβείτε στην ενότητα «Επικοινωνία» όπου μπορείτε να επιλέξετε του επιθυμητούς τρόπους επικοινωνίας (τηλεφωνική κλήση, FAX, αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος).

Επίσης έχετε τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε με την εταιρία μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση dataprotection@titan-cement.com.

2. Δεδομένα που υπόκεινται σε επεξεργασία

Με τη συγκατάθεσή σας, επεξεργαζόμαστε τα συνήθη δεδομένα που παρέχετε όταν αλληλεπιδράτε με τον Ιστότοπο και ιδίως όταν χρησιμοποιείτε τις φόρμες επικοινωνίας που παρέχει. Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν ειδικότερα το όνομα και το επώνυμο, τα στοιχεία επικοινωνίας, τα επαγγελματικά προσόντα και το περιεχόμενο των συγκεκριμένων αιτημάτων ή αναφορών σας καθώς και τα πρόσθετα δεδομένα που μπορεί να αποκτήσει ο Υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων, μεταξύ άλλων και από τρίτους, στο πλαίσιο διεξαγωγής της επιχειρηματικής δραστηριότητάς του («Δεδομένα»).

Για να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τα αιτήματα που υποβάλλετε μέσω της φόρμας επικοινωνίας και να παράσχουμε την ενημέρωση που επιθυμείτε σχετικά με υποβαλλόμενα αιτήματα ή με τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες, είναι απαραίτητο να καταχωρήσετε το σύνολο των δεδομένων που αναφέρονται στα κενά πεδία, δηλαδή όνομα, επώνυμο, email, περιοχή αλλά και εκθέσετε με τρόπο απλό, κατανοητό και ευσύνοπτο το ερώτημα ή το αίτημά σας. Χωρίς την καταχώριση αυτών των υποχρεωτικών δεδομένων η Εταιρεία μας δεν είναι σε θέση να επεξεργαστεί το αίτημά σας και κατά συνέπεια δεν δεσμεύεται να σας απαντήσει.

Η επεξεργασία πραγματοποιείται τόσο με ηλεκτρονικά μέσα όσο και σε έντυπη μορφή και συνεπάγεται πάντοτε την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που προβλέπει η ισχύουσα Νομοθεσία.

3. Σκοποί επεξεργασίας

Τα δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία για τους ακόλουθους σκοπούς:

Α) Για το χειρισμό των αιτημάτων και βιογραφικών που υποβάλλετε για την παροχή πληροφοριών μέσω του Ιστότοπου και της Φόρμας επικοινωνίας. Η εν λόγω επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για τον σκοπό αυτό προβλέπεται στο άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο α) και άρθρο 9 παράγραφος 2 στοιχείο α) του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 – GDPR.

Β) Για τον χειρισμό ανεπιθύμητων ενεργειών που υποβάλλονται μέσω του Ιστότοπου ή της Φόρμας επικοινωνίας. Η εν λόγω επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για τον σκοπό αυτό προβλέπεται στο άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο α) και άρθρο 9 παράγραφος 2 στοιχείο α) του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 – GDPR.

Γ) Για την αποστολή διαφημιστικού και ενημερωτικού υλικού από την Εταιρία μας, με την προαιρετική συγκατάθεσή σας, όπως ορίζεται στο άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο α) του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 – GDPR.

Επιλέγοντας τα κατάλληλα πλαίσια συμφωνείτε στην επεξεργασία των δεδομένων σας για τους σκοπούς αυτούς.

Διευκρινίζεται σε κάθε περίπτωση ότι τα δεδομένα σας ενδέχεται να υποβληθούν σε επεξεργασία, ακόμη και χωρίς τη συγκατάθεσή σας, για λόγους συμμόρφωσης με την εγχώρια Νομοθεσία και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωση, όπως ορίζεται στο άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο γ) του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 – GDPR, για τη λήψη στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση της παρούσας Ιστοσελίδας και την ορθή λειτουργία της, καθώς και την υπεράσπιση έννομων αξιώσεων και συμφερόντων της Εταιρίας (άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο στ) του Κανονισμού).

Τα προσωπικά δεδομένα που καταχωρούνται στα αρχεία της Εταιρίας πληρούν τους όρους που επιβάλλει η κείμενη Νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένων των προφίλ ασφάλειας και εμπιστευτικότητας και τηρούνται σύμφωνα με τις αρχές ορθής πρακτικής, νομιμότητας και διαφάνειας όσον αφορά στην επεξεργασία όπως έχουν καθοριστεί τόσο στη διεθνή πρακτική όσο και από τις Οδηγίες της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).

Τα δεδομένα αποθηκεύονται μόνον για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την επίτευξη των σκοπών συλλογής τους, με  κριτήριο για τον καθορισμό της περιόδου, την τήρηση των προθεσμιών που ορίζει ο Νόμος και οι αρχές της ελαχιστοποίησης των δεδομένων, του περιορισμού της αποθήκευσης και της ορθολογικής διαχείρισης των αρχείων.

4. Πρόσβαση στα δεδομένα

Τα Δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία με ηλεκτρονικά και χειροκίνητα μέσα. σύμφωνα με τις διαδικασίες και τις πρακτικές που σχετίζονται με τους προαναφερθέντες εταιρικούς / επιχειρηματικούς και προωθητικούς σκοπούς. Δικαίωμα πρόσβασης παρέχεται μόνον στο εξουσιοδοτημένο προσωπικό του Υπευθύνου Επεξεργασίας το οποίο είναι επιφορτισμένο με την επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων για την εκπλήρωση των επιχειρηματικών σκοπών της Εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, δικαίωμα πρόσβασης παρέχεται στους υπαλλήλους που ανήκουν στις ακόλουθες κατηγορίες: Διοικητικό και Τεχνικό προσωπικό, υπεύθυνοι συστημάτων – δικτύων, υπεύθυνοι προώθησης προϊόντων (Marketing), καθώς και σε άλλα μέλη του προσωπικού εφόσον απαιτείται να επεξεργαστούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για την ορθή, έγκαιρη και έγκυρη εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Διευκρινίζεται ότι τηρούμενα δεδομένα ενδέχεται να κοινοποιηθούν σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (“Τρίτες Χώρες”) για τους ακόλουθους λόγους:

Α) Σε θεσμικά όργανα, αρχές, Δημόσιους φορείς εφόσον η ενέργεια αυτή επιβάλλεται για την εκπλήρωση οποιασδήποτε έννομης υποχρέωσης.

Β) Σε επαγγελματίες, ανεξάρτητους συμβούλους – είτε εργάζονται ατομικά είτε συλλογικά – και άλλα τρίτα μέρη και παρόχους που παρέχουν στον Υπεύθυνο επεξεργασίας δεδομένων εμπορικές, επαγγελματικές ή τεχνικές υπηρεσίες για τους σκοπούς που αναφέρονται ανωτέρω.

Γ) Σε τρίτα μέρη σε περίπτωση επιχειρηματικών συμφωνιών, συμβατικών υποχρεώσεων, συγχωνεύσεων, εξαγορών, μεταβιβάσεων επιχειρήσεων ή υποκαταστημάτων τους, ελέγχων ή άλλων έκτακτων πράξεων.

Οι αναφερόμενοι παραλήπτες λαμβάνουν μόνο τα δεδομένα που κρίνονται απολύτως απαραίτητα για τους αντίστοιχους σκοπούς και αναλαμβάνουν την πλήρη συμμόρφωσή τους σύμφωνα με τους ισχύοντες Νόμους περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Τα δεδομένα ενδέχεται επίσης να κοινοποιηθούν στους άλλους νόμιμους παραλήπτες που προσδιορίζονται κατά καιρούς από τους ισχύοντες νόμους.

Με εξαίρεση τα ανωτέρω, δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεν κοινοποιούνται σε τρίτους, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που δεν εκτελούν καθήκοντα εμπορικού, επαγγελματικού ή τεχνικού χαρακτήρα για τον Υπεύθυνο επεξεργασίας. Τα άτομα που λαμβάνουν τα δεδομένα θα τα επεξεργάζονται, ανάλογα με την περίπτωση, είτε με την ιδιότητα του Υπευθύνου επεξεργασίας είτε με την ιδιότητα του Εκτελούντος την επεξεργασία ή ως πρόσωπα εξουσιοδοτημένα να επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα για τους σκοπούς που αναφέρονται παραπάνω, πάντοτε σύμφωνα με το κείμενο κανονιστικό πλαίσιο περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Όσον αφορά τη μεταφορά δεδομένων εκτός της ΕΕ, ακόμη και σε χώρες των οποίων η Εθνική τους Νομοθεσία δεν κατοχυρώνει το ίδιο επίπεδο προστασίας του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων σε σχέση με το επίπεδο προστασίας που παρέχει το δίκαιο της Ε.Ε., ο Υπεύθυνος επεξεργασίας ενημερώνει ότι η μεταφορά θα πραγματοποιείται σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τις μεθόδους που επιτρέπονται από τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 – GDPR (λήψη της συγκατάθεσης του χρήστη, με βάση τις τυποποιημένες συμβατικές ρήτρες που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιλέγοντας μέρη που συμμετέχουν σε διεθνή προγράμματα για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων (π.χ. ΕΕ-ΗΠΑ Privacy Shield) ή που υλοποιούνται σε χώρες που θεωρούνται ασφαλείς από την Ευρωπαϊκή

5. Τα δικαιώματά σας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο επεξεργασίας για την άσκηση των εννόμων δικαιωμάτων σας σύμφωνα με τα άρθρα 15-22 του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 – GDPR (δικαίωμα πρόσβασης, δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών δεδομένων, δικαίωμα διαγραφής/δικαίωμα στη λήθη, δικαίωμα φορητότητας των δεδομένων, δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας και δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία των δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού σε ορισμένα μέσα επικοινωνίας ή της αποστολής διαφημιστικού υλικού (άμεσου μάρκετινγκ) από την Εταιρία.

Ομοίως, μπορείτε πάντα να αναφέρετε παρατηρήσεις σχετικά με συγκεκριμένες χρήσεις των δεδομένων όσον αφορά συγκεκριμένες προσωπικές καταστάσεις που κρίνονται εσφαλμένες ή αδικαιολόγητες στον Υπεύθυνο Επεξεργασίας ή να υποβάλλετε καταγγελίες στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Επίσης διατηρείτε το δικαίωμα να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, χωρίς ωστόσο να επηρεάζεται η νομιμότητα της επεξεργασίας που έχει πραγματοποιηθεί πριν από την άρση της συγκατάθεσης.